Oktatás-Iskolák

Együttműködés iskolákkal

Olyan kutató központ kialakítása volt a célunk, mely partnereinkkel szorosan együttműködve képes eredményeket felmutatni.      Pontosan emiatt vette fel a kapcsolatot társaságunk több, elsősorban kecskeméti és a régióban elhelyezkedő oktatási intézménnyel. Több olyan oktatási intézmény van a városban, amelynek egyes szakai, és karjai be tudják illeszteni képzési programjukba a biogáz technológia megismertetését, biztosítva ez által a létesülő üzemek működtetéséhez szükséges jól képzett szakembereket. A központ évente több száz diákot fogad, akik néhány órás üzemlátogatás keretében betekintést nyerhetnek a biogáz technológia folyamataiba. Az erőműben lehetőség van iskolai gyakorlat eltöltésére is. Az érdeklődő diákok így hasznos, és közvetlen ismereteket szerezhetnek egy biogáz erőmű mindennapos működtetésével kapcsolatban.Továbbá örömmel nyújtunk szakmai segítséget főiskolásoknak, egyetemistáknak dolgozatok, diplomamunkák készítéséhez. A segítségünkkel megvalósult dolgozatokat honlapunkon is közzétesszük.

Szakdolgozat

Fábián Csaba: A biogáz alkalmazása Magyarországon
Szabó Dávid István: Biogáz üzem energetikai értelmezése
Debreceni egyetem: üzemi adatok biztosítása szakdolgozathoz
Károly Róbert Főiskola: Együttműködési szándéknyilatkozat

 

 

Oktatás-Szakmai látogatók

Szakmai érdeklődők

A diákok, hallgatók fogadásán túl a kutató központ folyamatosan lehetőséget biztosít a szakmai érdeklődők részére is, betekinthetőséget biztosítva mindazok számára, akik valamilyen okból érdeklődéssel viseltetnek az alkalmazott technológia iránt. A látogatásokat előre bejelentve kis létszámú csoportokban, kísérővel tesszük lehetővé. Már eddig is számtalan érdeklődőt fogadtunk, s nem csak belföldről, hanem határainkról túlról is. Számos országból fogadtunk már látogatókat, így többek között Romániából, Szerbiából, Horvátországból, Macedóniából, Bulgáriából és Görögországból is.

Fentieknek megfelelően örömmel vesszük oktatási intézmények jelentkezését, szívesen működünk együtt kutatásokban, tanulmányok készítésében. Valamint szívesen fogadjuk a biogáz, illetve a megújuló energia iránt érdeklődőket, szakmai csoportokat.