Partnereink

EnviTec-Biogas Dél-Kelet Európa Kft.

Egy partner, akinek nagy tapasztalatai vannak a legmagasabb igények kielégítése érdekében.
Az elektromos energia és a gáz piaca jelentős átalakuláson megy keresztül napjainkban. Világszerte növekszik az energiaigény, azonban a fosszilis energiahordozók mennyisége véges. Nem beszélve arról, hogy ezek használata jelentős környezeti terheléssel is jár. Mindezek fokozzák az alternatív energiaforrások iránti igényt és érdeklődést. A biogáz erőművek piaca az utóbbi években gyors ütemben fejlődött, 2020-ig Európa energiaigényének 15%-át biogázzal fedezheti.
Szaktudás, tapasztalat és innovatív vállalatszerkezet − mindezeknek köszönhetően az EnviTec Biogas AG a világ egyik legnagyobb biogáz-technológia szállítója. Szolgáltatásait ipari és mezőgazdasági üzemek és nem utolsó sorban pénzügyi befektetők részére is ajánlják. A Németországi központú cég Kecskeméten már több helyen is részt vett biogáz erőmű megvalósításában, többek között a Bácsvíz Zrt., a Pilze- Nagy Kft. és legújabban az Agrowatt Kft. megbízásából.
A céget 2002-ben alapították a gépgyártásban, a tervezésben és a mezőgazdasági üzemek vezetésében szerzett évtizedes tapasztalatokat felhasználva. 2007 óta a frankfurti tőzsdén jegyzik, mint részvénytársaságot. A cégcsoport ma már a világ több mint 15 országában rendelkezik saját társasággal, vegyesvállalattal és kirendeltséggel, és mintegy 3000 munkatársat foglalkoztat. A telepített teljesítményt tekintve Európában piacvezető szerepet játszik a biogáz erőművek építésében.
Az EnviTec Biogas AG nemcsak építéssel, hanem a biogáz erőművek üzemeltetésével is erősíti jelenlétét a nemzetközi piacon. Úttörő munkát végez az új technológiák kifejlesztésében, a kutató, fejlesztő részleg munkájának köszönhetően új eljárásokat tud ajánlani a végtermék feldolgozására, a biogáz előállítására, kezelésére és tisztítására is.
A társaság számára a minőség áll az első helyen. A magas színvonal garantálására kizárólag válogatott szállítókkal működik együtt, akikkel közös a minőség iránti elkötelezettség. Erőművei megfelelnek a legszigorúbb minőségi előírásoknak, amelyet nemzetközi tanúsítások és elismerések sora igazol.
Együttműködés
Az EnviTec Biogas Dél-Kelet Európa Kft. a megvalósítás teljes folyamatát végig kíséri. Tanácsot ad az építési hely kiválasztására, elkészíti az engedélyezési terveket és megtervezi a csatlakozást az infrastruktúrához. A rendelkezésre álló üzemi adatok alapján meghatározza az optimális méretet, a várható gáztermelés mértékét.
A szabványos elemekkel használható, modul rendszerű kialakítás következtében az erőművet pontosan a vevő igényének megfelelően tudják összeállítani. Professzionális tervezéssel és kipróbált technológiákkal garantálják az üzem optimális működését.
Kívánságra támogatást nyújtanak a szerződések megkötésénél, valamint az engedélyezés lebonyolításánál. Gondoskodnak arról, hogy az erőmű időben elkészüljön, sikeresen elinduljon és zavartalanul üzemeljen. Az általuk szervizelt és támogatott erőművek átlagos hatékonysága 90% felett van.
Környezetbarát technológia
Az EnviTec Biogas által épített biogáz erőművek kibocsátása különösen alacsony és nem haladja meg a törvényben előírt értékeket, ezért lakott területek közelében is problémamentesen felépíthetők. A biogáz erőművi technológián túl egy sor vonzó, környezetbarát opciót ajánl, amelyekkel az erőmű hatékonysága jelentős mértékben javítható. Ezek a műszaki megoldások egyfelől növelik a termelés volumenét, másrészt új, jövedelmező bevételi forrást jelentenek.

EnviTec Biogas Dél-kelet Európa Kft.
6000 Kecskemét, Kisfái
Tel.: 06-70/450-6060